Tenerife, La Gomera

Jurassic Park biciklivel 🏝️🦖🦕🚵‍♂️🇪🇸

La Gomera egy kis kerekded sziget Tenerife mellett, amely szintén a Kanári szigetcsoport része. Komppal áthajóztunk ide, hogy körbenézzünk egy kicsit biciklivel. Rövid útvonalat terveztünk, hogy biztosan elérjük a 16:30-kor visszafelé induló kompot, de a kb. 70 km alatt így is több, mint 2000m szintet kellett megmászni. Nem hiába nevezik a „hegyek szigetének” is, hiszen La Gomera gyakorlatilag egy nagy, majdnem 1500 méter magas vulkán rengeteg izgalmas kőképződménnyel. Ezek mellesleg gyönyörűek, úgy éreztem magam, mintha a Jurassic Park „díszletei” közé csöppentem volna. Az idő nyirkos, esős, ködös volt a belső területeken, és csak az óceán melletti részeken volt naposabb és szárazabb az idő, cserébe viszont orkánerejű széllel párosult.

Az egyik fő úticélunk az a kilátó volt, ahonnan jó időben átlátni Tenerifére, és természetesen a Teidére (Mirador de Abrante). A felfelé vezető úton végig ködben és esőben mentünk, így kész csoda volt, hogy ahogy kiértünk a kilátóhoz, valóban láthatóvá vált a Teide jellegzetes formájú csúcsa (az is csak percekig, mert utána felhő alá került).

🤓 Fun fact 1: 1492-ben ez volt az utolsó hely, ahol Kolombusz még megállt, mégpedig pont San Sebastian de La Gomera-ban, ahol a mi kompunk is kikötött).
La Gomera, a legendák, a sejtelmes erdők, a hegyek és a völgyek szigete

🤓 Fun fact 2: Állítólag a szigeten létezik egy ősi fütyülő nyelv. Lehet, hogy a helyi kávézóban fütyülnünk kellett volna az angol helyett, mert azt elég nehezen értették.

🛣️ Strava link: https://strava.app.link/PjnsxoDbHHb

IMG_7597_export