Egy híján 20 ❤️💍

Soha nem voltunk még ilyen étteremben azelőtt, úgyhogy egy kis ételkritika következik. 🙂

Az úgy kezdődött, hogy Andi kapott az osztályától ajándékként egy kupont Sárközy Ákos éttermébe a Textúrába. Először arra gondoltunk, hogy ebből milyen szuper közös családi ebédelés lesz, eztán megnéztük az étterem honlapját, és arra jutottunk, hogy inkább csak kettesben megyünk. 🙂 Erre tökéletes apropóként szolgált a 19. házassági évfordulónk, így azt ünnepeltük meg.

Viccesen éreztük magunkat az elején, mert idáig csak TV-ben láttunk olyat, hogy a pincérek a napi ajánlatban végig sorolják a teljes szuvidált palettát. Végül nem napi ajánlat lett, hanem inkább megpróbáltuk végigkostólni az állandó étlap egy részét, úgyhogy következzenek az ételek.

Étvágygerjesztő

Italokra nem akartuk „pazarolni” a kuponból, de azért a víz mellett egy belga típusú pannonhalmi apátsági sör belefért a menübe.

Amíg várakoztunk, addig érkezett egy kis étvágygerjesztő…

Körözött, és zöldfűszeres vajkrém, házi sütésű kovászos kenyérrel

Alma, karalábé, mustármag

A kenyér tökéletes volt (már amennyire én értek hozzá). Kicsit barnakenyér jellegű, de finom puha belsővel és sercegő külsővel.

A zöldfűszeres vajkrém volt talán a leggyengébb láncszem az egész menüsorban. Kicsit túl olajos volt.

A körözött viszont emlékezetesen finomra sikerült. Talán ez emlékeztetett leginkább az otthon megszokott ízekhez, úgyhogy ez gyorsan elfogyott.

A karalábé a mustármaggal tényleg csak 1-1 falat volt, de nem nagyon tudnék belekötni. 🙂

Az előételek…

Kacsamáj, szőlő, földimogyoró

Nagyon finom krémes kacsamáj (kicsit Bobó kedvenc parizerére hasonlított :-)), és mellette egy finom savanykás szósz, ami nagyon szép egyensúlyt adott az ételnek.

Pisztráng tatár, garnéla, borsó

Savanykás halas salátához (pl. treskához) tudnám hasonlítani. Ezzel az étellel kezdődött a virágos elfajulás. Persze megkostóltuk, de a virágok azért eléggé elvitték az ízeket vega irányba, ami nem igazán az én stílusom.

A főételek…

Fogas, koriander, bab

Ilyen szépen megsütött halat még nem ettem. Fehér, homogén színe volt, természetesen nulla szálka, és teljesen omlós hús. A bab, és koriander mellé még valami szószt is töltött a pincér, aminek az alján narancssárga halikrák voltak.

Rántott padlizsán, gomba, joghurt

Andi kedvence. Nem sima padlizsán volt kirántva, hanem egy tömörebb padlizsános massza, mintha padlizsán fasirt lenne. A tetején parmezán csipsz (ez így elég fura leírva). Körülötte gomba, joghurt, és természetesen virágok.

A desszertek…

Fehércsokoládé, málna, rukkola

Az elején rukkola nélkül szerettem volna kérni, mert nem tudtam elképzelni, hogy ez így hogyan tud összejönni. A fehércsoki, és a málna szuper volt együtt egy kis málnás szószban, amiben zöld rukkolaolaj foltok voltak. A rukkolás kis zöld golyók pedig inkább pisztáciára emlékeztettek ízben. Úgyhogy mégis finom volt együtt.

Rákóczi túrós

Erről nincs nagyon mit írni, hiszen pont azt kaptuk, amit vártunk. Annyi különséggel talán, hogy a kockás forma helyett kerekben, ráadásul kis vanília fagyival bogyóval, de az ízében nem volt meglepetés, szuperfinom volt.

Nem vagyok szakértő, de valahogy így képzelek el egy Michelin csillagos éttermet, szóval köszönjük még egyszer a lehetőséget az osztálynak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük