2021.09.12 Keviczky teljesítménytúra

Negyedszer teljesítettem ezt a túrát, így a ma elért eredményemet egy kicsit a múltbeli teljesítések tükrébe helyezem.

Idén 80 indulóból sikerült az első négyes csoporttal megérkeznem 4 perccel az 5. helyezett előtt (részletes eredmények itt). A 120km-t így 3 óra 18 perc bruttó idővel abszolváltuk, majdnem 36 km/h-ás átlaggal, 700m szinttel.

Kivételesen nem egyből 8-kor, hanem 5 perccel később indultunk néhányan, de még Kisoroszi előtt beértük a többieket. Onnan egy nagy boly ment Pilismarótig, viszonylag sokan vezettek, köztük én is. Esztergom környékén, ahol volt már néhány kisebb emelkedő, már kezdtek leszakadozni azért az emberek. Én a terveknek megfelelően Fodor Attiékra figyeltem, hogy minél tovabb tudjak velük menni a hegymenetben. A tisztásnál elengedtem hármukat, és saját tempóban követtem őket. A hegyre 4.-nek értem fel, de még látótávolságban voltak előttem, és így együtt indultunk lefelé, és nyomattuk a végéig. Szuper volt, beérett az egész éves befektetett munka… 😀🚴‍♂️🏆

A Békásmegyeri „Vándor” Kerékpáros Klub több rendszeres túrát is rendez. Ezekre kb. ugyanazok az emberek járnak, így nagyon családias, mert sokan ismerjük már egymást, még ha csak látásból is.

A Keviczky túrák Kisoroszi felé indulnak, majd Esztergomig a 11-esen haladnak. Utána a Két-bükkfa nyereg felé meg kell mászni egy majdnem Dobogókőt, majd utána Pomáz felé „csak” le kell gurulni.

Ez az irány jobban fekszik nekem, mert a síkon be tudok segíteni a bolynak, aztán a hegyen minden maradék energiámat ki tudom tekerni.

Keviczky József Kerékpáros Teljesítménytúra itiner 2021

A korábbi években nagyon jó hangulatú videók készültek az eseményekről, ami sajnos a covid miatt az elmúlt időszakban elmaradozott. Az alábbi két videó adja talán legjobban vissza a túrák légkörét, amiken én is előfordulok itt-ott.

2:40 körül csobánkai akciózások
6:16 körül rövid interjú
0:42 körül rövid interjú
2:28 körül integetés

Miután minden korábbi mérést úgy indítottam, hogy az odaút is benne volt, ezért az ideit is így csináltam az összehasonlítás kedvéért. Emiatt az rajthoz jutás (kb. az első 10km) ideje attól is függött, hogy mennyire kellett sietnem (általában siettem :-)). 2020-ban le is késtem a legerősebb bolyt, akik az elején indultak, így abban az évben végig egyedül toltam le a távot, ami azért az átlagon is meglátszik… A számok alapján az idei felkészülés azért elég jól sikerült. Hegymeneten nyilván lehet még javítani, de idén elég nagy ugrást tettem. Emellett Esztergom környékén azért volt egy kis megtorpanás a mezőnyben, úgyhogy még mindig van némi javítási lehetőség a dologban, de nem sok…

2017201920202021
Hivatalos idő:
Átlagsebesség:
Részletek:
3:36
33,0 km/h
Strava
3:30
33,4 km/h
Strava
3:40
31,9 km/h
Strava
3:18
35,3 km/h
Strava

A Berguson Teljesítménytúra Kupa keretében, ha egy éven belül az alábbi 3 túrát teljesíti az ember, akkor a távolságoktól függően különböző méretű kupákat lehet nyerni:

  1. BÉKÁS Keréppáros Teljesítménytúra
  2. TA-BU Kerékpáros Teljesítménytúra
  3. Keviczky József Kerékpáros Teljesítménytúra

Ezt idén is abszolváltam, még úgyis, hogy a TA-BU-ra a már-már megmosolyogtató 35km-es távra volt csak időm az egyéb programok mellett, így idén a Mix kupát hoztam el.

Jövőre elhozom majd az Extrém kupát, bár nem tudom, hogy hova fér majd el a lakásban…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük